followers

Thursday, March 31, 2011

tentang aku^_^

assalamualaikum. wahh.. aku start dengan ucapan salam. bangga tak? *sila lempang sekuat hati! ya Allah. dah lama gila tak update entry. macham macham nak cerita tapi masa amat menjeles betul dengan aku. aku dah sound dah hari tu, bagi aku update blog,kejap pon tak pe la. tapi degil! kedekut nak mamp*s ! marah betul aku! haish. 

mende aku nak cerita, sepanjang last entry sampai hari ni. memang busy. tambahan pula exam mendatang. test jpj. kerja kat wad yang sangat lah 'lapang' dan 'tenang' sekali. mood swing akibat menjadi perempuan lagi. banyak tak kejadian menimpa aku? boleh kasi can tak kenape aku tak dapat update entry. please..^_^ (mata berkedipkedip mulot muncong) haha



aku nak cakap kat sini bahawasanya aku rendu sangat kt blog aku! rendu kawan kawan blogger semua. rendu nak guna jari jemari aku untuk taip dan membebel. ahhh. puas!! haha.. aku nk bagitaw juga, selepas ni aku boleh bawak kereta secara HALAL! dah dapat lesen.. yaeh! walaupon orang lain kata aku dapat lesen terbang, tapi hakikatnya aku berusaha gigih untuk dapatkan lesen. walaupon jpj tu mintak no fon aku dan membagi aku peluang yang banyak time test tu tapi aku lepas dengan jayanya. haha. lega! 



exam pulak? gila mencabar minda sebab memang terduduk la aku lepas jawab. termenung memikirkan masa depan markah markah aku sekalian. tapi meyesal kemudian tiada gunanya lagi. aku redha dan pasrah kepadaNya. 

pingpong or tabletennis merupakan cabang hidupku.aku hanya pandai dalam sukan ni je aku rasa. sebab orang lain tak pandai lebih dari aku. so aku nampak macham terer la. kahkah. kalau sukan lain komfem aku nampak weak giler. haha. btw,aku nak cakap last weekend aku telah bertolak ke johor bharu untuk game pingpong peringkat zon selatan, bertanding dengan kolej kesihatan di seluruh zon selatan bagi memilih wakil untuk peringkat kebangsaan yang akan berlangsung di terengganu. FYI, aku menang dengan seremban tapi kalah dengan johor bharu mase semi final. ahhh.. tensen gile!! nak nanges! kalah sipi kott.. mata memang sipi. 12-10, ade 11-9. perghh..terbakar hati aku bila kalah sipi.. uwaaaaaaaaaa.. 



otw balik muo after last day game, aku tersempak ngn fahrih ahmad. omg! sumpah he's totally damn good looking. bukan lam tb je beliau hensem dan tough, tapi realiti pon samaa!! omg! tak tahan!! walaupon dia agak sombong dan berlagak sedikit, tp he try the best untuk control. senyum pon sikit jela. orang howt kan? sokay.aku maafkan sebab die memang howtt kott!!! die pakai toyota ape tah. tak tertengok sangat ke kereta die. haha. he wait for someone la time tuh. hukhuk.TT__TT

okay. tu jela nak membebel malam ni. sebab ni baru balik kerja shift petang.penatt okay. tata. esok jangan sambut april fool okay. tak baik.tuhan marah! okay. gudnite semua. i love you all!

disediakan gambar mase di johor bharu :

kami datang dengan harapan

wakil kolej:)

after kekalahan:)

before funfair

di funfair,danga bay

Sunday, March 20, 2011

perfect two part II

video

haha.ni la sebab nya aku buat part I. video ni dibuat khas oleh sahabat aku, nasuha untuk enche boyfie die, nando. aku pon tataw sebab apa die buat.tau tau die tengah usaha buat mende alah ni. aku just sokong dengan meminjamkan props je. kahkah. kasut yang comel tuh hak milik aku okay. tak caye tengok sini haha. same tak kasut tuh. memang kasut aku okay. haha.

komen aku sebagai sahabat : video ni tersangatlah chomey sebab nasuha ni usaha sungguh sungguh nak buat.dua hari die buat video ni. haa, muka suha masam gile. bile aku cakap die kata sebab malu. die takleh nak senyum. haha. pape jela. btw, video ni dibuat untuk menunjukkan sayang kepada nando.yeke? haha.suha, poyo gile kau. *okay.yang ni mesti aku kene lempang oleh beliau.

die pesan kat aku suruh tulis yang comel comel je tapi ahh malas la. haha.. pape pon aku harap suha nando akan kekal sampai akhir hayat. aminn. hehe. korang komen la sal video ni. aku tolong pomote je. sekian

perfect two part I

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two


p/s : aku ada sebab kenape aku buat part I ni. just tunggu part II okay! btw.lagu ni memang best. perfect two by Auburn ^_^

Saturday, March 19, 2011

perangai manusia

hai semua! ishk. sudah terlalu lama jari jemari aku tidak berfungsi sepenuhnya menaip kt dunia blog ni. FYI aku terlalu busy. last week holidays.so so kene paham la kan.mestilah tak hengat dunia dah. btw memang intenet slow gile macam siput vavi. memang malas la nak update entry baru ke blogwalking ke.duduk kat rumah pulak melayan hard disk firdaus omar a.k.a besties aku.die pinjam kan. sumpah! banyak gile cerita lam tuh. nak termuntah dah tengok. sampai sekarang tak habes lagi. berlambak lagi. okay. sokay.take your time ira! tehee. sepanjang cuti memang tak gi memana sebab layan cerita je sampaikan tak keluar bilik pon. keluar untuk buat kerja surirumah tangga yang kurang berjaya je. macham masak,kutip kaen,sidai kaen,basuh baju,amek achik dari sekolah dan sebagainya lah. *dush! macham rajen sangat.kene paksa la katakan.weeettt..

okay.bab holidays dah tamat.sekarang masuk bab welcometothehellbaby! ahh. sorry, bahasa kasar tercucuk lembing di dada telah digunakan. sorry again. sekrang masuk bab kolej ku yang 'indah' nan 'permai'. okay. aku tipu je tu. habes je cuti. aku start balik praktikal kat wad. kali ni aku praktikal kat wad ortho atau dalam bahasa jerman dia, wad patahpatah. dan unfortunately aku dapat wad lelaki and of course memang banyak kes la yang masuk. dan lebih memalangkan aku lagi, this week aku kene kerja shift malam. ohemgee! seribu satu perasaan masuk lam kepala otak aku. takut la. mengantok la. selama tiga hari aku kerja malam.dari selasa malam rabu sampai khamis malam jumaat. then,dapat cuti tiga hari. yeay! tu yang seronok sikit bile nak dengar. tehee. 

experience kau tanya? of course la mata aku dah jadi mata panda! tahan mengantok. pukul doblas sampai pukul dua tuh tahan lagi kot. tapi start pukul tiga sampai pukul lima. masyaallah. nak nak time tuh semua patient tengah tidur. ya allah. mata memang takleh tahan dah. dah la takde orang nak borak.nak kacau patient pon takleh.terseksa jiwa batin aku duduk diamdiam. bila dah terlampau sunyi, aku ngan empat orang lagi groupmates aku cari port nak terlelap. jangan buruk sangka kata kitorang tak buat kerja okay. kerja semua siap baru leh tidur. itupun tengah terlelap tuh terjaga sokmo sebab ada patient yang kene observe hourly. ada yang mengadu sakit tengahtengah malam la. ada yang mengigau. ada atuk tuh lagi la, duk menyanyi sebab takleh tidur. mak aiih.machammacham ragam manusia aku dapat tengok.

aku kene amek observation setiap empat jam.*observation ni macham tekanan darah,suhu,nadi, dan pernafasan. so, kalau shift malam kene amek pukul doblas ngn pukul empat pagi. pukul doblas okay lagi sebab ade yang tak tidur lagi. tapiii...... pukul empat? hahahhaha. kelakar bila nak kenang balik. nak tahu kenapa? sebab bila nak kejut diorang ni bangun..ya allah, liat gila. ada yang okay tuh takpe. ada yang bila kejut jegil mata kat kita, ada yang senyum tapi mata tutup. ada yang terus bangun and duduk hulur tangan kat aku. kahkahkahkah. ada yang tak buka mata pon. action diorang bila mamai ni memang kelakar gila. comel jugak la. ada jugak yang prihatin tanya kitorang tak tidur ke,tak mengantuk ke. pastu tidur balik. touching jugak la. hehe ^_^ ada dua orang atuk ni pulak duduk sebelah sebelah and dua dua perangai sama. dua dua bising and takmau bekerjasama langsung. payah betul layan diorang. haha. ada yang lagi best, segar mata aku dan kawan kawan. erk,patut tak aku cerita? hmm..bila patient tidur, diorang ni ada pakai kain taw.ada yang pakai seluar. ada yang tidur terkangkang la. ada yang sopan tu okay la. masyaallah. buat dosa kat aku je tengok. haha. *blushing. nak tolong tutupkan pulak, aku malu. haha. machammacham.

alhamdulillah.aku berjaya jugak habeskan tiga malam kerja ni. walaupun tengah amek observation mata aku hampir tertutup jugak. pedih gile mata. tengah stapler kertas kertas pon boleh terlelap. haha. ohh ye.aku dapat sponsor maggie and milo bila kerja malam. sebelum kitorang mengantuk tuh, kitorang makan maggie dulu. haha. sambilsambil buat lawak.mengumpat. kitorang main binggo.berlari lam wad.kacau staff nurse buat kerja.kacau patient yang tak tidur lagi. ni semua untuk elakkan dari tidur tak bangunbangun. hehe. tapi an,bila dah nak dekat pukul tujuh, mata masingmasing segar bugar sebab dah nak balik.yeay! suka. bila sampai bilik, mandi. terus tido tak hengat dunia. 

ohh ye,aku takde cerita hantu nak cerita sebab tak berlaku kat aku.orang mati pon takde kat wad aku masa aku kerja malam.yang ada orang yang putus jari la.kaki patah.tangan patah.tulang beralih la.ada yang darah menitik nitik. darah pancut macham air paip. tu je ada. mati takda. so takde cerita hantu. so sorry. ramai jugak membe aku tanya jumpa hantu bungkus ke. dengar pape ke. sorry. takde pulak. and aku hope sangat takde. nasib baek takde. fuhhh. lega. hehe. okay la. penat la pulak menaip tengahtengah malam ni walaupon sambilsambil dengar akon menyanyi.esok an cuti! awww..suka you! 

ni rakanrakan saya yang tershayangss<3

melepak di pantry makan megi sponsor^_^

yang laen sponsor kecuali mata aku yang dah merah TT__TT

p/s : panjang tak entry aku hari ni? balas dendam seminggu tak update. haha. sape tak rajen nak baca sokay.sapa yang baca,tengss shayangss<3

Friday, March 18, 2011

Kekasih Biasa VS Kekasih Sejati



KEKASIH BIASA: hanya ingat senyum pada wajah kamu..

KEKASIH SEJATI: selalu ingat senyum tawa & tangis pada wajah kamu..



KEKASIH BIASA: tidak suka kamu menghubunginya ketika dia sedang tidur

KEKASIH SEJATI: tidak kisah bila2 pun..asalkan..kamu menghubunginya..



KEKASIH BIASA: selalu mendoakan kebahagiaan kamu..

KEKASIH SEJATI: selalu mendoakan kebahagiaan kamu,dan berusaha untuk membahagiakan kamu.



KEKASIH BIASA: setiap detik menunggu panggilan daripada mu..

KEKASIH SEJATI: setiap detik akan menghubungi kamu..



KEKASIH BIASA: melihat semua yg telah dia korbankan untuk mu

KEKASIH SEJATI: melihat semua yg telah kamu korbankan untuk dirinya..



KEKASIH BIASA: ingin kamu di samping menemaninya selalu..

KEKASIH SEJATI: sentiasa mengharapkan dapat mendampingi kamu selamanya..



KEKASIH BIASA: selalu bertanya kepada kamu,mengapa kamu buat dia bersedih..

KEKASIH SEJATI: selalu bertanya pada dirinya sendiri..apakah dia selalu membuat kamu bersedih.



KEKASIH BIASA: berfikiran bahawa perpisahan adalah cara terbaik menyelesaikan masalah.

KEKASIH SEJATI: berfikiran bahawa perpisahan bukanlah penyelesaian terbaik..dan dia akan berusaha untuk menyelamatkan hubungan dengan menggunakan alternatif lain..Kekasih Sejati hanya akan meredhakan perpisahan setelah sgala usaha untuk mengharmonikan semula hubungan telah gagal...andai perpisahan itu mampu membuatkan pasangannya lebih bahagia..dia terima perpisahan itu dengan hati yang terbuka..walaupun perpisahan itu menyakitkan dirinya..!!



KEKASIH SEJATI: sangggup berhadapan dengan kekecewaaan, asalkan kekecewaan yg dialaminya itu mampu memberi kebahagiaan kpd kamu..sanggup menanggung penderitaan,& kesengsaraan, asalkan kamu bahagia..kebahagiaannya adalah setelah melihat kamu bahagia...


CINTA SEJATI..Tak Bertambah Disebabkan Kebaikan..Tak Berkurang Disebabkan Keburukan.. 
CINTA SEJATI..Sukar Ditemui..Tetapi Tak Mustahil Untuk Dimiliki.. 

Saturday, March 5, 2011

balik kampung!

oooooohhhhh balik kampung..hati riang!! hehe. aku nak balik dah jap gi. kul 4.30 perjalanan muar ke segamat dan dari segamat ke temerloh. maybe sampai pukul 10malam ni.insyaallah.doakan perjalanan aku selamat sampai ke rumah.aminn. ayuh juragan!! 

saje letak gambar sendiri^_^
p/s:esok mengudi kat kerdau,temerloh.jom pi mengundi!

Friday, March 4, 2011

aku suka!




Sayang aku tahu
Kita tak banyak bicara
Kau jauh disana
Ku menyimpan tanya

Sayang aku tahu
Kita tak banyak bertemu
Namun hanya kamu
Yang ada di hati

Reff
Jangan sampai kau lukai hatiku
Aku resah lalui waktu tanpamu
Jangan sampai kau ragukan cintaku
Aku takkan membuatmu terluka
Meragu percayalah

Sayang aku mau kita
Kan slalu menyatu
Walau kadang rindu
Menyiksa batinku

Sayang aku mau
Jangan pernah kau meragu
Walau aku jauh
Hatiku untukmu

Jangan sampai kau ragukan cintaku
Aku takkan membuatmu terluka
Meragu percayalah
Back to Reff (4x)

contest jom cover mulut

lama dah ke tak join contest ea? last bulan lepas.lama dah tu kan? haha. hari tengah layan SBians terjumpa satu blog ni. apa lagi. cam best je contest beliau. hehe. nak join jugak? cucuk sini okay? menarek tak? comel tak beliau? (okay rasuah disitu)

jom turun bawah.
.
.
.
.
.
.
.
bawah lagi.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
haha.aku memang nak kene pelempang kan? 
sorry sorry (sambil menari gaya super junior) haha
ni aku letakkan syaratsyarat beliau.


sila klik untuk tumbesaran:))

okay. no satu done.

no dua.

d.o.n.e
no tiga. nahhh!



okay.done jugak

p/s: jangan tengok enche jerawat yang hadir kenduri kat muka aku plus jangan kira tahi lalat aku ade berapa.makan penyepak aku je kang.haha ^_^

no empat.
aku nak tag
arasewel 
kamal kom


done!

no lima. ponn done jugak!!

okay segala nye selesai.so sekarang kita kene berdoa jelah.haha


ya Allah,tolong nabila ya Allah.
eh silap.ya Allah,aku berdoa semoga aku menang contest ni.aminn:))

Tuesday, March 1, 2011

aduh saleha!


Aduh mahkota terhempas
Barulah kusedar
Yang kusangkakan intan
Oh hanyalah kaca

Sesudah berdarah
Barulah kusedar
Jiwaku tercalar
Oh sakitnya bukan kepalang

Kau biarkan aku sendiri menderita seksa
racun hidupku Saleha
Kau biarkan aku sendiri melewati sepi
dalam hidupku Saleha
Kau biarkan aku sendiri meratapi nasib
dalam gelita Saleha
Oh Saleha


my entry today is about siti saleha. she was my senior at SBPIT a.k.a sekolah berasrama penuh integrasi temerloh. she was my senior since form one. both of us did not really know each other. well.she was senior while im her junior. after her spm, she went to malacca matriculation college for two years programme. then a year later, i went to the pahang matriculation college for one year programme. after graduate, both of us did not chose degree for a some reason. ive got degree in electronic engineering while she got marine. at 2009 ive met her at muar nursing college. yeah. she's now were officially my batchmate plus roommate plus classmate plus soulmate plus besties forever.
i hate her so much actually but i dont know why i love her., haha. this is for you saleha. you are getting old an old and old and old.haha. happy birthday sayanggs!!oh btw,this cake up there is from us, iranie(me),intan,syuhada,nasuha,shazatul,yaya,piqa and mira. saranghae:) winkwink*


p/s:dah lama tak hapdate.^_^