followers

Sunday, January 30, 2011

aku pon nak raye cine!

arggghh..tension la macam ni..semua remajaremaja diluar sana dah balik cuti raya cina.. aku?? masih di kolej bertemankan katil,aircond,buku teks dan kelas berselerak sematamata..aku pon ade keturunan cina belah ibu..patut dapat la cuti raye cine lame sikit..paling koman sebulan ape..nak buat persediaan bagai..gantung tanglung,,maen mercun..berlatih tarian singa,buat kueh bulan..penat la kalau cuti pendek je..tak sempat nak buat keje..*sigh..

oh..bercerita panjang pulak..sebenarnye nak cakap aku bosan orang laen cuti tapi aku tak.. so aku pun menjalankan tanggungjawab aku sebagai remaja mithali iaitu  BERSHOPPING!!  mentangmentang elaun baru masuk kau dah bershopping masyuk..giler!!! semalam aku dah beli jeans VOIR rm99.. masyaallah... harini beli bag FABIANO RICCO rm89 and tshirt forest rm10 jer..(yang ni terpakse la sebab habes duet dah..atm pon naek menyampah tgk muke aku ulang alik cucuk duet) hahahahaha..


nila dia beg tuh.. haha.. btw,,seluar yang pakai tuh seluar voir yang baru beli semalam..haha..terus pakai kot.. okay x weyh beg ni?? lepas beli terus kol abah sebab beli beg mahal sangat..hahaha.. tapi nak taw abah kate ape?? 

"80hinggit je sabit...hahha..tu pon nak berkire..cuti ni bawak balik bg ibu pinjam dulu.. hahha"

oh ye,,nak taw nape kene pakai terus seluar baru tuh?? sebab semalam balik jalan kaki dari wetex (mall kat muar satu satunye) berbasah hujan lebat.. seluar jeans aku basah lenjun.. so,,hari ni terpaksa la pakai seluar baru.. ahhaha.. ni gambar semalam... hahaha

semalam jadi minah endon:)

setelah basah meredah berhujan.selekeh^_^

seluar da basah,selipar pon basah
aku jadi macam orang endon semalam sebab balik jalan kaki plus bawak banyak barang belambak bagai.. terkedek kedek dengan payung..jalan tepi jalan raya..sumpah macam minah endon tak pon bangla jual karpet!! haish..sumpah malu sioottt... dalam keadaan macam minah endon tuh,, aku sekali lagi buat hal sebab hampir ditabrak dilanggar bmw kot... bumper kete tuh memang kt betis kaki aku dah.. 

ya Allah,,naseb baek bmw tu baru nk kona,so die bawak slow je.. alhamdulillah takde pape.. bak kata enche awal ashaari semalam,die tak sangka aku tido mase berjalan jugak..ingatkan tido lam kelas je.. geram tol ngn enche awal tuh..rase nak sekeh kepala je.. haha.. 

itu je cerite cuti hujung minggu aku yang dihabeskan dengan memperabeskan duet elaun aku.^_^

p/s: perasan tak seluar semalam ngn seluar baru same kaler?? haha..sebab tu je taste aku.. jenama je laen okay..hahahaha(gelak orang kaya)

Friday, January 28, 2011

hoi,tak semayang jumaat ke!

haha..tajuk taknak kalah..haha..tapi nila realiti masyarakat kita sekarang...hurmm..ape nak jadi la.. harini aku terpaksa rushing and curik masa rehat aku..gile ke curik waktu tido!! aku punyer kelas office hour..so hari ni jumaat..dapat la masa rehat yang agak panjang.. aku terpaksa bergegas ke bank simpanan nasional a.k.a bsn sebab nak tukar kad atm aku yang dah rabak rabai gile dah..buat malu je bile nak cucuk duet..haishh.. 

sampai je di bsn yang berhadapan dgn wetex parade (satusatunya mall kat muar) , aku pon cepatcepat uruskan urusan berwajib.. selesai sudah aku pon menjengah sebentar ke wetex tersebut.. masyaallah.. aku lihat ramai betul manusia yang bergelar lelaki melayu ISLAM (islam la kot,,allahualam) sedang berlegarlegar di wetex.. berdating di mcd.. sedangkan masa di jam tangan DKNY aku menunjukkan jam 1.30 petang.. masyaallah..ramainya yang tak pergi solat jumaat?? astagfirullah.. manusia zaman sekarang.. bukan setakat budak sekolah tapi orang dewasa malahan orang tua pon tak pergi solat.. kalau solat jumaat yang sekali seminggu pon tak amalkan,,solat lima waktu yang wajib harihari tu apatah lagi..ish..ish.. bukan kat muar je tapi sebenarnye kat semua tempat berlaku hal macam ni..tapi still nak ngaku kita ni orang islam?? renung renungkanTT__TT

"Ya Allah..kau buka kan lah pintu hati mereka untuk pulang ke jalan yang benar..aminn.."

Thursday, January 27, 2011

hadirlah kasih!

Hadirlah kasih... 
Hadir dalam mimpiku 
Hadirlah cinta... 
Hadir dalam hidupku

Dalam perjalananku 
Masih jauh harusku tuju 
Aku mencari-cari cinta 
Cinta yang tulus dan sejati

Kerna aku percayakan 
Cinta suci yang datang dari hati

Hadirlah kasih... 
Hadir dalam mimpiku 
Hadirlah cinta... 
Hadir dalam hatiku 
Hadirlah sayang... 
Hadir dalam hidupku 
Hadirlah kasih... 
Agar tercapai segala-galanya

Harus aku mencari 
Cinta yang tulus dan suci 
Punya segala-galanya 
Apa yang aku impikan

Kerna aku percayakan 
Cinta suci yang datang dari hati

Kalau ditakdirkan 
Bertemuku denganmu 
Akan kubina istana bahagia 
Agar kita bersama 
Kekal selamanya

Hadirlah kasih... 
Hadir dalam mimpiku 
Hadirlah cinta... 
Hadir dalam hatiku 
Hadirlah sayang... 
Hadir dalam hidupku 
Hadirlah kasih... 
Agar tercapai segala-galanya


tibe tibe layan feeling hari ni..sejak jadi budak baek tak tido lam kelas.
cuma tersengguk je.^_^
aku dengar earphone and dengar lagu ni and takde keje aku salin lirik lagu ni
and rajen an? 
rase best la lagu ni..
lirik lagu ni best.macam feeling lak dengar tadi.
oh ye..lepas je salin lagu ni..puan masuk kelas
and start tersengguk balik..haha..
oh lupe nak cakap..
lagu hadirlah kekasih pon sedap jugak 
by nora

p/s:nak tujukan lagu ni kepada bakalbakal mr.rite aku.. okay?
tolongla fahami lagu ni..hehe

Tuesday, January 25, 2011

girl only^_^

salam semua!
 balik je dari kolej terus on lappy and bukak blog.. 
igt nak buat entry baru tapi xde idea..huhu
so jari jari merewang bukak blog orang laen and 
BLOGWALKING! hehe..
lepas tu sambilsambil bukak facebook la ape lagi an.. 
tengok feymes tak aku hari ni haha...
bile bukak profile dapat satu tag..
so,,da nak buang masa sangat tgk jela..


ni la one of my frenz yang tagged aku sal vid pakai shawl kat facebook....
 oh em gee!! 
chomey sangat this gurl..
tertarik ngn die pakai shawl papepon comey.. 
after tgk vid ni,, aku n membemembe try la style yang diajar ni 
tapi macam besela.. 
muka da tak chantek tetap tak chantek an??
 sobsob..TT____TT 
sejurus kemudian jari aku menggatal lagi bukak youtube tgk video video laen cara pakai shawl yang menarek..
okayla..suke gak tgk..setakat tgk je mampu an? 
nak pakai tak chantek..
pangggg..kene sedass sebab kononkonon low profile..
 bersyukur jela..hehe :))
tapi ade jugak video yang mengarut..
 btw entry kali ni nak letak video yang aku berkenan tengok.. 
chomey okay!! hehe

nah kau!!


dan nah lagi!! 
tapi kali ni orang laen,
gurl ni pon chomey taw.. 
maneeesss sangat!! 
i loike okay^_*


ni ade lagi satu!!! hehe..


sekian..
cubalah kalau suka!! 
cikdotdot tak dapat pakai la :(

bosan dan batuk bergabung!

malam ni sumpah tak de idea nak tulis ape 
tapi jari jemariku gatal nak menaip jugak.. 
sangat bosan.. 
bilik aku dah tutup lampu 
plus aku sedang ditemani dengan
.
.
.
.
.
.
.
.
bunyi bunyi pertandingan batuk 
batuk sape yang paling kuat dan panjang..
haha.. 
membe membe semua tengah bertarung
 dengan demam batuk selsema sekarang ni.. 
kesian korang..
aku da kene dah first week masuk sem ni..
ahha..
sabar la semua
^_^..

batuk versi chomel kan??


Sunday, January 23, 2011

orang muar semangat kau!

haha.. nak taw kenapa? sumpah aku cakap! orang muar semangat kau! setiap hujung minggu orang muar da bangun awal pagi untuk bersenamrobik ramai ramai.. HEBAT kan? hari ni tergerak hati nak ikut membe membe join aerobik kat TANJUNG MAS..dekat je ngn hostel aku..so jalan kaki jela an.. 


sampai sampai je lagu da start and semua orang gerak pilih tempat kat dataran tuh.. seolah olah lagu tu lagu seruan panggil semua orang..


lam hati aku.. "kalau lah azan pon camni,semua orang gerak gi masjid kan bagus.." 


btw nak cakap ramai sangat yang join.. boleh kata penuh jugak la dataran tuh. atas stage ade la yang tukang conduct.. yang join pulak ada dari setiap peringkat umur.. dari budak kecik, remaja, dewasa and orang tua pon ada kau! haha.. orang melayu yang conduct and ramai jugak orang china yang join.. 1malaysia  kan?? haha..budak budak sekolah pon ade..macam rombongan pulak aku tengok diorang.. senaman pulak bukan calang calang senaman.. 
J-ROBIK diorang panggil sebab ade senaman plus plus tarian zapin berbagai.. hah,, tempat laen mne buat.. kat johor je leh jumpe.. poco poco and chicken dance wajib ade.. haha..taichi pon ade plus bunga bunga silat pon ade.. hebat kan??? oh ye J tu maybe stand for johor kot.. maybe..haha 


sumpah aku naek cramp dah kaki bersenam.. orang tua tua pulak steady habes la.. aku da paras hidung da.. tapi dyorang aktif giler..siap da hafal step da memaseng.. tak agak agak kau.. aku je terkial kial follow.. maklumlah..1st tym la.. malu gak la.. orang buat laen aku buat laen.. peduli hape aku..huh..


the conclusion of the story is orang muar semangat kau!! terbaek wokk!! 


btw,,after senaman,,aku and membe membe gi melantak mee soto.. so,macam xde makne je senamrobik berbagai tuh.. haha..

Saturday, January 22, 2011

kamsahamnida!


haaaaaaaa..
kan da seratus follower tuh..
hehe..
muke bangge ni..
okay la..
nak lempang la tuh kan..
bangge sikit jela..huhu 
^_^
kepada yang ke seratus tu..
ni ha belog die
thanx sayang sebab follow kite..
ni ha award untuk awak tu cik melin chomot!


cantek tak award saya? 
ni buat khas untuk 100th follower saya..
tapi FYI ni bukan cik dotdot yang buat..
cik koyien yang tolong kan..haha
 chantek kan??
  kamsahamnida!! 
maksud die terima kaseh!
 dan cik dotdot nak ucapkan jutaan terima kaseh yang tak terhingga 
kepada semua follower 
dan semua reader blog 
cik dotdot yang chomey ni..
okay lempang lagi takpe..
tanpa korang siapalah cik dotdot ni kan???
cik dotdot takkan chomey tanpa korang semua..
okay nak terajang pulak kn??
tamo tamo tamo..
^_^
thanks semua..

p/s: cik dotdot berazam nak berblogging dengan lebih tegar lagi..hehe
kepada cik melin chomot..amek award ni taw..hehe:)

ORANG KAMPUNG ALLERGIK AIRCOND

haha..fakta ni terbaek tak?? orang kampung memang alahan or allergik aircond.. habes semua orang kampung banned aku nanti..haha.. aku nak cakap tentang diri sendiri la.. bukan orang kampung laen.. 
aku la orang kampung yang allergik dengan aircond tu.. 

alahai.. sabar jela..badan aku naek bintik bintik merah dan gatal gatal sejak berpindah hostel baru yang ade aircond.. sumpa memang gatal..kulit jadi sangat kering and gatal.. kawasan yang terlibat ialah kat kaki and tangan aku je..semalam baru lepas jumpa doktor and beliau sahkan aku dapat allergik la.dermatitis dan pruritis.. aku taw korang mesti taktaw dermatitis ngn pruritis tu menatang ape kn..haha.cari lam kamus!! kesimpulannyer kulit aku ni sensitif sangat and mudah kering..haish..sabar jela.. oh ye.. 

doktor tu pesan "awak jangan garu ye,,nanti luka" 

and aku jawab "mane leh tahan doktor. ^_^" 

 giler aku nak tahan garu..memang dah jadi luka pon tapi aku berazam kene follow ubat yang doktor bagi.. 
and nila first time aku telan ubat biji selama hidup hampir 21 tahun!! 
giler..ak telan ubat biji!!! 
okay tu jela kisah orang kampung yang allergik aircond..
sekian

Wednesday, January 19, 2011

lembik kah aku?

alhamdulillah..dapat jugak aku curi masa yang begitu cemburukan aku sekarang ni..dapat juga aku post entry.. fuhh lega.. 

hari ni alhamdulillah rezeki datang kat aku..aku menang maen pingpong.. walaupon lawan antara batch je tapi sokay la.. nanti sem depan mase perlawanan zon selatan,,insyaallah aku nak tebus kekalahan tahun lepas.. aku nak wakil zon selatan pegi batu rakit,terengganu yakni tuan rumah sukan kolej kesihatan malaysia..nak pegi jugak!!!rasa happy sangat sebab tu je sukan yang aku reti maen dan orang laen tak reti sangat.. maen bola kecik je aku pandai tapi kalau bab bola besar komfem tak lepas..

tapi tadi after kemenangan,, aku dan player pingpong batch aku join sokong budak batch aku maen netball.. tibe tibe senior panggil aku suruh maen netball..alahai.. nak cari pelapis katanya,.nak tgk ability maseng maseng.. aku mane reti maen.. takat maen macam gitu gitu je boleh la tapi ni nak maen wakil kolej?? gile ke hape?? haha.. btw,,aku tetap tunjukkan 'keterer an' aku.. hahaha.. (muka jahat) maen tak sampai 15 minit kaki aku dah terpele'ot.. giler.. betul betul terpele'ot kot..aku kalau maen benda benda la mesti dapat injured.. abah dah warning dah jangan maen pape sebab dia tahu anak dia seorang yang lembik.. tapi always tak dengar cakap..haha..sorry abah^_^..

tadi lepas game.. tepon abah sebab nak ngadu sal terpele'ot..nak tahu ape dy jawab?
"abah da agak dah hang mesti kene pape kalau dgr hang maen pape..dah terdetik da lam hati abah td bile hang ckp hang maen netball..betul jugak rupenye.. kan abah da cakap jangan maen benda lasak..hang degil.."
haha..sabar la abah..

bukan game ni je aku asyik kene pape..dulu maen futsal kene tendang kt hidung.. berdarah hidung aku.. maen hoki sampai lebam dua dua kaki.. maen bola tampar pon lebam tangan aku..haha..yang laen tak yah cerita la sebab banyak sangat yang memalukan terjadi kat aku.. sampaikan kalau nak pegi kem yang ade aktiviti lasak tu mesti abah tak bagi pergi..alahai..tapi aku tetap pegi jer.. cari pengalaman..yang pasti mesti ade injured kat mane mane..haha.. and everytime dapat injured cerita kt abah and terpaksa dengar dia membebel..haha.. padan muka ko ira!!!

p/s: kesimpulannya disini..ping pong ialah permainan yang tidak mendatangkan kecederaan sama sekali insyaallah.. marilah beramai ramai maen ping pong!! 

aku bukan lembik okay!!

Saturday, January 15, 2011

bengong!

habes kredit aku..
baru je topup baru ni sepuloh hingget.
tak mesej sesape..
call ibu abah pon sekejap sebab suruh tepon balik..
so sepatutnya bnyak lagi kredit 
tapi hari ni check balance..

*124#
.
.
.
.
.
.
.
.
.
baki 01******** : RM1.70, sah sehingga 05/05/2016

ceiitttt
lahabau betul..
rupe rupenye disebabkan 
everyday dapat satu push video
yang mane caj sehingga RM2.50 satu mesej..
kalau kita accept directly on internet 
yang mane secara langsung makan kredit..
haish..

sangat marah %$#*~^#
they pissed me off!!
ggrrrrrrr!!

last last kol 1111
talian perkhidmatan celcom..
thank god sebab selesai jugak
operator tu cakap dapat mesej dari pihak ketiga 
macam aku ade daftar application pape..
naseb baek boleh stop..
kalau tak..aku tutup no tuh!! haish..
sekian:)

Friday, January 14, 2011

hutang oh hutang!

pernah tak korang mengalami masalah orang tak bayar hutang?? haha.. masalah kan?? ni bukan terjadi kt cik dotdot la..tapi kt kawan cik dotdot..huhu..kecian kot.. yang paling tak tahan bile si peminjam buat taktaw jer walhal da lame pinjam.. si membe ni pulak segan gak nak mintak..kawan la katekan.. nak mintak salah.. tak mintak salah.. haish.. macam macam sekarang ni kan.. kalau dua tiga ringgit je kire bole la nak halal kan.. tapi berpuluh puluh jugak la..nak beratus..haih..takkan baik hati sangat nak halal kan? duet belanje sendiri pon xcukup.. lagi satu masalah ngn si peminjam ni ialah bile si membe ni pinjam dua tiga ringgit jer,, dah kecoh sekampung mintak hutang..suruh bayar.. alahai.. sedar la diri tu dah berhutang lagi banyak..kecoh pulak seolah olah si membe cik dotdot tak nak bayar langsung.. apela.,.kita membe membe pon berpada pada la jugak kan? haish..tu la..nak buat cane.. si membe cik dotdot ni pulak kate nak bia jer..tunggu jela bile si peminjam tu nak pulangkan duet tu.. takpe si membe.. harap harap jela dy bayar hutang.. doa jela okay syg?? hehe.. korang penah dapat tak kes macam ni?? kelakar kan?? sabar jela mampu nak buat.. 

p/s: ingatla bila kita berhutang kita wajib menunaikannya..nanti bila da meninggal menyusahkan orang lain pulak dan kita jugak akan menanggung dosa tidak membayar hutang..allahualam..

Thursday, January 13, 2011

cik dotdot pemalas??

ye! 
benar!
tepat sekali! 
cik dotdot memang pemalas! 
itu bukan suatu tipu muslihat or drama king
tapi kenyataan semata mata..
benar semata mata benar 
tiada yang benar 
melainkan yang benar benar belaka
cik dotdot pemalas!!
fakta bukan auta!
hari ni dan semalam cik dotdot jd lagi pemalas sebab..
tak bawak langsung buku n nota bawak balik bilik..
langsung!!
malas aku..
haha..ni adalah ajaran sahabatku saleha yer..
dy yang ajak and cik dotdot ikut!! alahai..
and lagi malang..
lebih ramai yang follow..
intan nadira dan amira sahimi juga..haha
tu je nak cerite..
orang laen bukan main lagi bwak balik nota nak stdy 
tapi kitorg??
even pencil box pon tinggal..haha..
PEMALAS kn???
alahai..
sape nak buat bini maybe terus reject kn?
 dgr cik dotdot cam ni..
andartu la nanti..haha

p/s: kepada yang berkenan pada cik dotdot jgn berpaling arah yer..haha
perasan!

Wednesday, January 12, 2011

nak tercabut kepala lutut aku!

tajuk tak nak kalah kan..hahaha.. tapi seryes memang betul..memang nak tercabut lutut ku..arggghhh.. sabar jela..semalam.. johor cuti..hari keputeraan kot..tataw sebab ape tapi apa yang pasti..kami cuti..aku tumpang jela kan,,hehe.. 

nak dijadikan cerita kami keluar hangout kat melaka. aku, saleha dan nadira.. kami tumpang kereta membe leha a.k.a sopi a.k.a senior aku jugak..haha.. sopi dan kawannyer dodi tataw jalan melaka,,so kitorang la yang jadi pemandu pelancong tak bertauliah..haha.. tapi takxpe..hehe.. ni ade serba sikit gambar kat sane..

dalam myvi orange:)

setelah mencuba snap semua orang..haish..

before wayang..hehe:)

colourful tak?? sukesuke:)

paling maniiissss:)

kemenangan tak berpihak padaku..huhu

winner of the day..haha..dodi la:)

geng dapat strike sekali jer..haha:x

pakai kasut dan stokin boling setelah kene sound..haha
habuan lunch kitorg..prosperity..ummmpphh

ade gaye pro tak?? haha

manap yang 'sangat HEBAT' haha

tak berape ade gaya sgt jugak..haha

winner of the day la dodi!!

winner bg team girl..alahai..haha
manap still senyum walaupon kalah teruk..haha
haha..itulah dia pengembaraan kami ke melaka..menghabiskan duet..oh ye,,wayang cerita SEASONS of THE WITCH yang mane aku bg 3 bintang jer..hehe..bole la..not bad..hehe..

pengalaman yang tak dapat dilupakan sebab otw balik ke muar,,speed gile sebab nak kene sampai hostel kul 7... korang bayangkan perjalanan melaka-muar sepatutnya tak sampai 45minit tapi kitorg bertolak lambat and tgh jalan tuh hujan lebat plus jem giler..huh..memang komfem tak sempat nyer sampai hostel..aduh..lutut aku nak trcabut da lam kereta sebab menggigil..takut kot..yela..kalau lambat aku kene mngadap pengarah kolej lagi, warden lagi..haish..semua tu menyusahkan taw tak.. tapi alhamdulillah sempat sampai dengan selamat.. kepada sopi a.k.a manap dan dodi,, tengs banyak banyak ea bawak kitorang jenjalan..:)

mcgyver la

paham tak maksud tajuk atas tu?
haaaa..hari ni cik dotdot nk wt post bnyk bnyk..
sbb da lame tertunda
kn??

hari ni nk cerita sal AJL..haha..lambat kan..
tapi bukan sape menang ke hape ke..
cik dotdot pon malas nak layan sangat sal pemenang dia..
haishh..nak bagitaw tak puas hati pon 
dia dah menang pon..
lantak ko la..

cik dotdot nak cerita sal malam berkenaan..
haa..nak taw tak ape terjadi??
malam tuh demi mendapatkan channel AJL,,
kami budak budak hostel bekerja keras untuk jadi mcgyver..
baiki tv yang sedia ada takde antenna..
korang leh bayang tak ade tv tapi takde antenna..??

haha..malam tuh sebab nak sgt tgk AJL kat bilik sendiri..
kami usaha agak keras la jugak..
kami cuba dengan pelbagai cara okay..

first : dengan menggunakan sudu..
hahahaha.. sudu kan besi..
tv1 ngan 8tv je leh dapat..
frust betul..huh

after that................................

2nd : guna earphone! 
tah sape punye la kitorg amek..
haha.. 

adjust punyer adjust.. 
kitorg dapat ASTRO kot!
percaye tak??? hahaha.. 
.
.
.
.
.
.
.

sebenarnye tv1 tgh ade game datuk chong wei men badminton..
tv1 amek dari astro supersport..
kitorg just nampak astro supersport tu jer..
menjerit jerit gelak sebab tak tahan gelak..
ade ke patut dapat astro pakai antenna cam tu jer..haha

akhirnya kami dapat jugak tgk AJL dengan bantuan 
earphone plus drip stand.. 

dapat jugak tv3!!

lapik ngn buku teks tu yang bawa berkat..haha

earphone ni la yang banyak berbakti..

yang tinggi tu la drip stand kalau nak taw..
ni ade sedikit dikit gambar yang sempat cik dotdot snap before AJL.. kelakar tak?? 
daif tak hidup kitorg?? hehe..

tu je nak cerita..hehe..nanti nak cerita lagi okay..:)

Sunday, January 9, 2011

aku tak nak buat dah!

betul betul sumpah la konon kan..nak taw ape dia yang cik dotdot tak nak buat dah? haha..seumur hidup 21 eh 20 lagi ni tak penah bgn awal pagi jogging taw..tapi malang nasib hari ni sebab terpaksa pergi atas arahan pihak atasan..terpaksa join  larian sihat 10000 langkah.. mak ai..banyak kot..anjuran D.O muar di tanjung ketapang.. alahai..lemah lutut kot nak berjogging ni..berjalan pon malas..ni kan pulak berjogging.. apakan daya nasib pagi pagi ahad kene bangun awal pagi untuk sertai larian ni...

sempat snap:)

ni mase tunggu membe membe yang laen penuhkan van dan bas kolej yang bawak kitorg ke tempat kejadian..
hehe..walaupon hati tak ikhlas,,tapi sempat snap kan? bila tiba je kat sane of course la kene daftar diri dulu n then kitorang buat senaman warming up..ramai jugak la participant termasuklah player player bola sepak muar fc kot..hehe:) gelak ada makna tu..haha.. lepas tuh terus kene buat 2 pusingan mase jogging tuh.. 2 pusingan tu bukan pusingan padang bola sepak yer..lagi besar sebab tempat tu kawasan golf,taman rekreasi semua.. sumpah tak larat.."rase macam nak mati" kata salah seorang membe cik dotdot.. da la cik dotdot takde kasut sukan sebab terbawak balik kat rumah dah..adoi..nak taw cik dotdot pakai ape??? haha.. jangan gelak oke?
ni je kasut yang ade..:(
haha..malu tak nak kawan ngn orang pakai camni nak g jogging?? tapi buat selamber jer.. who care? haha.. kelakar la pulak tgk gmbr kasut sendiri..pelik..haha..

mase mulemule sampai:)

hanya tinggal 3
hanya tinggal kami bertiga yang meneruskan perjuangan 2 pusingan maut td..membe yang laen semua dah melencong..dalam pusingan pertama lgi kitorg dapat rasakan titik titik kepeluhan menjelma..buih buih kehausan mulai mendatang..bunga bunga kepenatan telah muncul..adoi..penat kot.. tapi semua orang tua yang laen bersemangat betul jogging..hebat kot..tapi kitorg yang muda ni? alahai..berlenggang kangkung je la yang mampu..haha..

kaki cik dotdot pon hampir  melecet.. haish... dan ade satu lagi masalah lam acara kali ni..takde orang sponsor aer pon..makanan apatah lagi..marah betul..da la kita penat membanyakkan langkah..tapi tak dapat pape pon..sabar jela.. lepas tu nak balik,,driver lambat pulak..dugaan betul.. :(

lepas ni cik dotdot tak nak dah jogging ke berjalan jalan kaki ke berlari stempat ke lari anak ke hape ke..TAKNAK dah! huhu..sekian.. semua orang da tidur sebab penat..cik dotdot pon amatlah jeles dgn mereka tapi demi blog.. kene siapkan jugak.. oke la..nak tido..bai bai..:)


Saturday, January 8, 2011

taraaa!!

taaraaa!!!
saya da bertukar wajah..
bukan cik dotdot yang dulu lagi..
kali ni cik dotdot jadi lebih 
feminin 
dengan polkadot pink gitu..
haha
comey ke tak?
 baek cakap comey..!

cik dotdot sekarang dah jadi 
cik dotdot vespa !

sebenarnyer bukan cik dotdot pon yang upgrade ni..
haha..
tapi atas budi ehsan seorang membe cik dotdot
alhamdulillah blog ni dapat dinaiktarafkan..haha..
blog ni semakin comey dengan warna  pink 
dan header pon da bertukar wajah..
walaupon pakai gambar lame 
tapi okay jugak la kan?
setuju?

oh lupe,,nak kenal tak dengan membe cik dotdot?
haaa..nak kenal meh picit sini
beliau la yang tolong semua semua ni
walaupon tengah demam tapi still tolong taw..
tengs koyien..
saya suka awak buat! 
terbaek la..

haha..sangat suka dengan blog sekarang..
rase macam diri sendiri da jadi cantek 
macam orang laen?
betul la kan? haha..
hopefully..
dapat jadi cantek dan comey macam orang laen jugak! 
hehe:)

anyway anyhow ni la semangat tahun 2011
cik dotdot nak berusaha jadi blogger yang tegar
dan dapat berkongsi segalanya denagn rakanrakan yang laen
cik dotdot juga harap dapat kenal dengan lebih ramai blogger di luar sana..
aminnn..:)
saranghae<3