followers

Saturday, January 22, 2011

ORANG KAMPUNG ALLERGIK AIRCOND

haha..fakta ni terbaek tak?? orang kampung memang alahan or allergik aircond.. habes semua orang kampung banned aku nanti..haha.. aku nak cakap tentang diri sendiri la.. bukan orang kampung laen.. 
aku la orang kampung yang allergik dengan aircond tu.. 

alahai.. sabar jela..badan aku naek bintik bintik merah dan gatal gatal sejak berpindah hostel baru yang ade aircond.. sumpa memang gatal..kulit jadi sangat kering and gatal.. kawasan yang terlibat ialah kat kaki and tangan aku je..semalam baru lepas jumpa doktor and beliau sahkan aku dapat allergik la.dermatitis dan pruritis.. aku taw korang mesti taktaw dermatitis ngn pruritis tu menatang ape kn..haha.cari lam kamus!! kesimpulannyer kulit aku ni sensitif sangat and mudah kering..haish..sabar jela.. oh ye.. 

doktor tu pesan "awak jangan garu ye,,nanti luka" 

and aku jawab "mane leh tahan doktor. ^_^" 

 giler aku nak tahan garu..memang dah jadi luka pon tapi aku berazam kene follow ubat yang doktor bagi.. 
and nila first time aku telan ubat biji selama hidup hampir 21 tahun!! 
giler..ak telan ubat biji!!! 
okay tu jela kisah orang kampung yang allergik aircond..
sekian

6 comments:

  1. hahaha..ntah2 ko dehydrated je kot...

    ReplyDelete
  2. @imran:doktor tak bg pon antibiotik..huhu
    ide: tulah..habes garu da ni..haha
    koyien: dehydrate pon ye jgak kot..entahlah..haha

    ReplyDelete
  3. aku yg teman ko kan..hehehe

    ReplyDelete