followers

Sunday, January 30, 2011

aku pon nak raye cine!

arggghh..tension la macam ni..semua remajaremaja diluar sana dah balik cuti raya cina.. aku?? masih di kolej bertemankan katil,aircond,buku teks dan kelas berselerak sematamata..aku pon ade keturunan cina belah ibu..patut dapat la cuti raye cine lame sikit..paling koman sebulan ape..nak buat persediaan bagai..gantung tanglung,,maen mercun..berlatih tarian singa,buat kueh bulan..penat la kalau cuti pendek je..tak sempat nak buat keje..*sigh..

oh..bercerita panjang pulak..sebenarnye nak cakap aku bosan orang laen cuti tapi aku tak.. so aku pun menjalankan tanggungjawab aku sebagai remaja mithali iaitu  BERSHOPPING!!  mentangmentang elaun baru masuk kau dah bershopping masyuk..giler!!! semalam aku dah beli jeans VOIR rm99.. masyaallah... harini beli bag FABIANO RICCO rm89 and tshirt forest rm10 jer..(yang ni terpakse la sebab habes duet dah..atm pon naek menyampah tgk muke aku ulang alik cucuk duet) hahahahaha..


nila dia beg tuh.. haha.. btw,,seluar yang pakai tuh seluar voir yang baru beli semalam..haha..terus pakai kot.. okay x weyh beg ni?? lepas beli terus kol abah sebab beli beg mahal sangat..hahaha.. tapi nak taw abah kate ape?? 

"80hinggit je sabit...hahha..tu pon nak berkire..cuti ni bawak balik bg ibu pinjam dulu.. hahha"

oh ye,,nak taw nape kene pakai terus seluar baru tuh?? sebab semalam balik jalan kaki dari wetex (mall kat muar satu satunye) berbasah hujan lebat.. seluar jeans aku basah lenjun.. so,,hari ni terpaksa la pakai seluar baru.. ahhaha.. ni gambar semalam... hahaha

semalam jadi minah endon:)

setelah basah meredah berhujan.selekeh^_^

seluar da basah,selipar pon basah
aku jadi macam orang endon semalam sebab balik jalan kaki plus bawak banyak barang belambak bagai.. terkedek kedek dengan payung..jalan tepi jalan raya..sumpah macam minah endon tak pon bangla jual karpet!! haish..sumpah malu sioottt... dalam keadaan macam minah endon tuh,, aku sekali lagi buat hal sebab hampir ditabrak dilanggar bmw kot... bumper kete tuh memang kt betis kaki aku dah.. 

ya Allah,,naseb baek bmw tu baru nk kona,so die bawak slow je.. alhamdulillah takde pape.. bak kata enche awal ashaari semalam,die tak sangka aku tido mase berjalan jugak..ingatkan tido lam kelas je.. geram tol ngn enche awal tuh..rase nak sekeh kepala je.. haha.. 

itu je cerite cuti hujung minggu aku yang dihabeskan dengan memperabeskan duet elaun aku.^_^

p/s: perasan tak seluar semalam ngn seluar baru same kaler?? haha..sebab tu je taste aku.. jenama je laen okay..hahahaha(gelak orang kaya)

1 comment:

  1. hahaha.demand! sebulan nak cuti.haha..

    uiks. sakan shopping :D

    ReplyDelete