followers

Tuesday, November 22, 2011

tahniah malaysia

such a good game. katakata yang dapat digambarkan untuk player malaysia hari ni. they played very well. habes serak suara aku menjerit masa sokong malaysia. sampai menagis lah bila menang tu. ni lah game paling dasyat penah aku tengok. semangat kebangsaan tu memang mendalam lah wa cakap. haha. 


okto tak sepatutnya dapat jadi player terbaik sebaliknya badrol yang layak. he's a good captain for malaysia. body dia kebal gila walaupon kene pangkah dengan pihak lawan.  asra pulak memang favorite player aku since piala suzuki lagi. haha. kawan kawan memang tak tahan gelakkan aku bila aku cakap sayang sayang dekat asra tu. haha. sory lah asra. i love you so much. *agak agak bila kite leh kapel? ahak. aku penah kata gewe aku syahrul tu sebab dia cam comel. tapi budak lagi kot. tak jadi gewe lah kan. haha. walaupon fakri main macam haramm jadah tapi tanpa dia kita takkan mara ke final. so tak boleh kutuk sangat lahh kan. apek still the hero of malaya :)


serious lah memang berdebar gila gilaa masa penalti tadi. palpitation aku tadi. walau macammana teruk pon indon buat kat malaysia tapi Allah dah tolong kita berkat doa seluruh rakyat malaysia. alhamdulillah. doa orang teraniayai akan termakbul. insyaallah. hehe:) aku suka malaysia menang!


 so kepada semua player malaysia tak kira lah yang main or tak main and kepada semua rakyat malaysia yang sokong. CONGRATULATION! tahniah harimau muda!


p/s : saranghae ASRA <3 penat tak u main bola tadi? nak i urutkan? ahak. :P

Monday, November 21, 2011

no others

seriously aku minat tengok cerita korea. lagu kurang jugak lah tapi aku layankan je. nak bagi korang dengar lagu ni. lagu fav aku dalam super junior. :3 dengar eh. 








sweet kan? <3

Sunday, November 6, 2011

salam aidiladha



selamat menyambut hari raya aidiladha buat semua muslim dan muslimat di seluruh dunia.


ikhlas dari intan ira iranie dan suami:)


Wednesday, November 2, 2011

ya Rasulullah

Kisah Rasulullah Sebagai Pengajaran

1) Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya. Beliau juga memerah susu kambing untuk keperluan keluarga mahupun untuk dijual.

2) Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat tiada makanan yang sudah siap di masak untuk dimakan, sambil tersenyum baginda menyinsing lengan bajunya untuk membantu isterinya di dapur. Sayidatina 'Aisyah menceritakan 'Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga..

3) Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat berangkat ke masjid, dan cepat-cepat pula kembali sesudah selesai sembahyang.

4) Pernah baginda pulang pada waktu pagi. Tentulah baginda teramat lapar waktu itu. Tetapi dilihatnya tiada apa pun yang ada untuk sarapan. Yang mentah pun tidak ada kerana Sayidatina 'Aisyah belum ke pasar. Maka Nabi bertanya, 'Belum ada sarapan ya Khumaira?' (Khumaira adalah panggilan mesra untuk Sayidatina 'Aisyah yang bererti 'Wahai yang kemerah-merahan') Aisyah menjawab dengan agak serba salah, 'Belum ada apa-apa wahai Rasulullah. Rasulullah lantas berkata, 'Jika begitu aku puasa saja hari ini tanpa sedikit tergambar rasa kesal di raut wajah baginda.

5) Sebaliknya baginda sangat marah tatkala melihat seorang suami sedang memukul isterinya. Rasulullah menegur, 'Mengapa engkau memukul isterimu? Lantas soalan itu dijawab dengan agak gementar, 'Isteriku sangat keras kepala! Sudah diberi nasihat dia tetap degil juga, jadi aku pukul lah dia. Aku tidak bertanyakan alasanmu,' sahut Nabi s. a. w. Aku menanyakan mengapa engkau memukul teman tidurmu dan ibu kepada anak-anakmu?

6) Pernah baginda bersabda, 'sebaik-baik lelaki adalah yang paling baik,kasih dan lemah lembut terhadap isterinya.' Prihatin, sabar dan tawadhuknya baginda dalam menjadi ketua keluarga langsung tidak sedikitpun menjejaskan kedudukannya sebagai pemimpin umat.

7) Pada suatu ketika baginda menjadi imam solat. Dilihat oleh para sahabat,pergerakan baginda antara satu rukun ke satu rukun yang lain amat sukar sekali. Dan mereka mendengar bunyi menggerutup seolah-olah sendi-sendi pada tubuh baginda yang mulia itu bergeser antara satu sama lain. Sayidina Umar yang tidak tahan melihat keadaan baginda itu langsung bertanya setelah selesai bersembahyang, 'Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah tuan menanggung penderitaan yang amat berat, tuan sakitkah ya Rasulullah?' 'Tidak, ya Umar. Alhamdulillah, aku sihat dan segar.' 'Ya Rasulullah... mengapa setiap kali tuan menggerakkan tubuh, kami mendengar seolah-olah sendi bergeselan di tubuh tuan? Kami yakin engkau sedang sakit...' desak Umar penuh cemas....

Akhirnya Rasulullah mengangkat jubahnya. Para sahabat amat terkejut. Perut baginda yang kempis, kelihatan dililiti sehelai kain yang berisi batu kerikil, buat untuk menahan rasa lapar baginda. Batu-batu kecil itulah yang menimbulkan bunyi-bunyi halus setiap kali bergeraknya tubuh baginda.

Ya Rasulullah! Adakah bila tuan menyatakan lapar dan tidak punya makanan kami tidak akan mendapatkannya buat tuan?' Lalu baginda menjawab dengan lembut, 'Tidak para sahabatku. Aku tahu, apa pun akan engkau korbankan demi Rasulmu. Tetapi apakah akan aku jawab di hadapan ALLAH nanti, apabila aku sebagai pemimpin, menjadi beban kepada umatnya?' 'Biarlah kelaparan ini sebagai hadiah ALLAH buatku, agar umatku kelak tidak ada yang kelaparan di dunia ini lebih-lebih lagi tiada yang kelaparan di Akhirat kelak.'

8) Baginda pernah tanpa rasa canggung sedikitpun makan di sebelah seorang tua yang dipenuhi kudis, miskin dan kotor.

9) Hanya diam dan bersabar bila kain rida'nya direntap dengan kasar oleh seorang Arab Badwi hingga berbekas merah di lehernya. Dan dengan penuh rasa kehambaan baginda membasuh tempat yang dikencing si Badwi di dalam masjid sebelum menegur dengan lembut perbuatan itu.

10) Kecintaannya yang tinggi terhadap ALLAH swt dan rasa kehambaan yang sudah sebati dalam diri Rasulullah saw menolak sama sekali rasa ke tuanan.

11) Seolah-olah anugerah kemuliaan dari ALLAH langsung tidak dijadikan sebab untuknya merasa lebih dari yang lain, ketika di depan ramai mahupun dalam keseorangan.

12) Pintu Syurga telah terbuka seluas-luasnya untuk baginda, baginda masih lagi berdiri di waktu-waktu sepi malam hari, terus-menerus beribadah hinggakan pernah baginda terjatuh lantaran kakinya sudah bengkak-bengkak.

13) Fizikalnya sudah tidak mampu menanggung kemahuan jiwanya yang tinggi.Bila ditanya oleh Sayidatina 'Aisyah, 'Ya Rasulullah, bukankah engaku telah dijamin Syurga? Mengapa engkau masih bersusah payah begini? Jawab baginda dengan lunak, 'Ya 'Aisyah, bukankah aku ini hanyalah seorang hamba? Sesungguhnya aku ingin menjadi hamba-Nya yang bersyukur.'









p/s : indahnya peribadimu ya Rasulullah. T_T

Tuesday, November 1, 2011

a dream life









i masak you makan, i merajuk you pujukkan,




you imam i makmumkan, you baca doa i aminkan.
































seriously. bilaaaa?? 

tepuk sebelah tangan







susahnya bertepuk sebelah tangan. takkan berbunyi eh. kene jadi secret admire je. tengok dari jauh. tegur dari jauh. kene jadi stalker je. kene tegur balik pon, melompat sampai nak pecah lantai. senyum sampai telinga. ahh. bosan hidup macam ni. what a life! phewww.







Monday, October 31, 2011

nervous



apesal kalau ade unknown number miscall. 
gua rasa berdebar debar. 
rasa nervous. 
demmit. 
ni semua salah hati gua yang perasan hot. 
cait.



kau doktor ke aku doktor?







 alkisah aku praktikal kat wad surgikal perempuan di salah sebuah hospital di malaysia. tersebutlah bahawa ada doktor yang baru graduate and baru posting kat wad itu. okay fine diorang doktor baru. naknak sorang tu pakai perfume dashing yang boleh menusuk kalbu lah. berdarah hidung aku bau dashing beliau. haha. sorry doktor. mereka ni baru je posting dan tak banyak pengalaman lagi. tapi yang menjadi masalahnya, diorang tanya student nurse macammacam soalan. bukan tanya macam nak spotcheck tu tapi tanya sebab diorang clueless. dah sah sah kau doktor. tanya aku buat apa. adoi. kalau ada yang aku boleh jawab, aku jawab lah. kalau tak mintak maaf lah. tapi seryes. they were fun. sebab diorang sangat blurr. ahha. sorry ye doktor. bukan niat apa tapi just nak cakap, doktor kan doktor . sapa lah kitorang ni. lagi blurr. *walaupon ade la tunjuk terer sikit. HAHA


p/s : hari ni paling tunjuk pandai depan doktor tu. yeaahhh:3



Sunday, October 30, 2011

sunday?







aku kerja hari ahad. whaatt the fishh? walaupon aku orang pantai timur yang cuti hari jumaat, tapi aku pantai timur belah pahang. cuti hari ahad. so kerja hari ahad? ahhhhh






p/s : malas gilaaaaa nak kerja hari ni. pftt T_T





Saturday, October 29, 2011

hatiku milikmu








p/s : lagu ni sedap. try lah dengar. suka :)





crying





"i always knew that looking back on the tears would make me laugh, but i never knew that looking back on the laughs would make me cry"





bola bola bola

semua makhluk Allah kat bumi malaysia sekarang yang ada blog kompem nak up entry pasal negeri sembilan lawan terengganu. so aku pon nak terlibat jugak. aku sokong team yang menang. hobin jang hobin. peteh ganu peteh. *mau kene tetak ngan fans ganu karangg.


mulamula nak sokong negeri sembilan sebab ada aidil kacak ada and farizal marlias yang mana orang kampung aku, then bapak aku pesan suruh sokong terengganu sebab aku orang pantai timur.so macam berbelah bahagi lah pulak kan.


last last aku decide sokong team yang menang supaya aku tak frust menonggeng macam masa manchester united kalah teruk dengan macamstar city.kan senang sokong team menang. hati tak jadi rapuh macam hari tu dah.


then hoyeaahh. aku sokong negeri sembilan! sebab diorang menang. plusplus hai-o dulu penah menangkan kelantan. lagi satu kenapa bergembira sangat sebab hari tu terengganu kalahkan kelantan. so kene sokong negeri sembilan la kan. haha. kira macam balas dendam la. sapa suruh kau kalahkan kelantan. kalau tak mesti hai-o serba salah nak main hebak. haha.


btw, aku tak amik kisah sangat bola tempatan malam ni. just nak taw result je. apa yang penting malam ni manchester united lawan everton yang mana kita menang. yeaahh. thanks chicarito! we love you bebeh!


p/s : tu je nak cakap. majulah sukan untuk negara. glory glory manu. gomo kelate gomo. HAHA

maaf sayang

kepada sayang ku nur aida syuhada. maafkan ku kerana tiada ucapan hari jadi untukmu. 


selamat hari jadi sayang. semoga panjang umur murah rezeki. may Allah bless you. saranghae<3




p/s: sorry sayang sebab takde entry masa birthday hari tu. sebab masa tu memang malas nak tengok blog pun. baru ni je aku nak start balik update. sorry. ni ganti nya. okay tak. walau ada entry ke takde. tapi aku tetap sayang kau ketatketat. ingat ni taw. 




aku old school?

pertama kali aku dengar orang panggil aku old school. ni semua disebabkan pendirian aku nak bercinta lepas kahwin.*eleh padahal sebab dia takde boypren. sebenarnya ni lah hakikatnya. aku dah malas nak berboypren ni. penat lah. penat sesangat. bukan penat apa. just penat nak tunggu hati kata he's the one for me. sayang sayang pun tapi dia bukan orangnya pun tak boleh jugak kan. so kene cari yang betulbetul. yang menjadi masalahnya calon calon yang ada tak dapat nak ketuk pintu hati supaya cakap he's the one. bukan tak nak ada boypren. tapi kalau dah bercinta bagai nak rak then tak jadi kahwin. rugi kan masa yang dah di-spend-kan tu. membazir masa je.


so, aku buat keputusan yang aku akan bercinta lepas kahwin. takpun just kenal orang tu sekejap then terus kahwin. lagi best kalau mom and dad yang pilihkan. pilihan ibubapa yang terbaik kan? haha. ada jugak masalah kalau diorang yang pilih. still tak setuju sebab tak kena taste lah. ape lah. rumit betul lah hidup aku. pening nak arrange. 


tapi kan, kang tetibe aku bercinta pulak. haish. tu aku tak leh beri jaminan la yang aku takkan bercinta sebab aku pun manusia biasa jugak. huh. complicated kan my life? so sekarang aku nak pegang jelah prinsip tu. kalau boleh aku nak bercinta lepas kahwin. insyaallah. dengan sapa and bila. tu semua di tangan Allah. aku hanya merancang but then Allah yang decide everything. so, redha dan tunggu jelah. 


disebabkan benda nilah aku dipanggil old school bagai. maybe diorang nak kata aku tak up-to-date. ciss. semua orang ade steady boypren tapi aku takde? haha. ada jugak kata aku ni memilih sangat. come on guys. aku baru 21. its such a long journey to go. dunia aku tak berkembang sangat pun lagi. ramai lagi aku tak jumpa. tapi at last ade jugak pujian aku dapat. ada yang kata aku old school tapi mahal. then aku macam curios lah. kenapa mahal. jual mahal ke? rupanya nak cakap its hard to find someone like me. old school tapi mahal. tak ramai dah macam tu kat dunia ni. ohho. satu pujian yang aku rasa senang hati nak dengar. thanks<3 so, dengan rasminya aku memang old school pun. so what?



friendship











" count your age with friends but not years."




p/s : happy birthday my dear friend, khairul nasuha bt abd rahim. wish you have a blast one today. may allah bless you. and saranghae<3












Friday, October 28, 2011

puteri qadeeja






this cute girl name intan ira iranie. 
ohh bukan eh. 
this cute little baby name puteri qadeeja. 
she's my cousin. and since i dont have any nephew or niece,
 i really love this girl with all my heart.
people keep saying that we are look alike.
masa kecik dulu la.
rambut lebat, mata bolat.
almost the same. 
truthly, i dont like her parents very much
because of family matters
but then,
i do really love this girl.
sebab dia senang dengan semua.
sentiasa senyum dan gelak.
sebab dia sangatlah gemok dan tembam.
suka depangkan tangan minta didukung.
ahhh. comel!
miss puteri qadeeja damn much.
bila nak jumpa lagi deeja?
miss you baby<3




buang




aku dah buang jauhjauh perasaan itu. okbai# sekian.









sakit





its been all about you.


pedih rasa hati ini bila memikirkanmu.


sakit lagi bila tidak memikirkanmu.


aku rindu.



Thursday, October 27, 2011

pesan buat kekasih





i told you before. please cari someone better than me. im not pushing you for doing this. waiting for me. never. macam yang saya pernah katakan, bukan saya nak kecewakan awak. cuma saya tak boleh bagi jawapan kat semua soalan awak. saya tak boleh bagi jawapan tak macam tu je. saya jugak tak boleh bagi jawapan ya. sebab apa. sebab saya taknak ada apa apa pun sekarang. bukan awak je tapi dengan sesapa pun. insyaallah. mungkin bagi awak saya ni bagi harapan or something tapi percayalah saya taknak kehilangan sesorang yang penting lam hidup saya sebab tu saya terus berkawan dengan awak. btw i do love you.still. dan saya pernah cakap andai ada jodoh antara kita suatu masa nanti insyaallah kita akan bersama jugak. tapi yelah. benda tu semua tak pasti. hurm.saya tak pasti. macam tu jugak awak. oleh itu, saya nak awak belajar terima orang lain sebab saya rasa sekarang seolah olah saya menghalang awak dari teruskan hidup. so sekarang saya lepaskan awak. really. i dont want to be a disturbance in your life dear. you can move on your life from now.inilah jawapan saya. thanks for everything happened in my life. thanks for coming and yet still not leaving me. thanks. saya harap selepas ini kita tak contact dengan kerap like always sebab benda macam ni lah yang buat kita tak boleh lepaskan perasaan kita tu. im sorry sebab still contact dengan awak even lepas saya buat keputusan nak putus dulu. saya just tak boleh lupakan awak. thats all. tapi takpe. lepas ni awak boleh go on. ok lah. pape hal pun kita still sahabat kan? tu je penting. :) thanks and sorry:)



Tuesday, October 25, 2011

selamat hari jadi sayang

selamat hari jadi sayang. 
ucapan ini dituju khas buat 
sahabat ku dunia akhirat. 
sahabat senama dengan aku. 
sahabat yang kuat merajuk.
sahabat yang cepat terasa.
sahabat waktu susah aku.
sahabat waktu senang aku.
sahabat gelak samasama.
sahabat yang kuat kenekan orang lain.
sahabat yang cantik.
sahabat yang tinggi lampai.
sahabat yang ade boyfriend anwar. 
sahabat yang suka dengar lagu S.O.A.D.
sahabat yang ajar dengar lagu english meraban raban.
sahabat gosip aku.
sahabat karoke lagu jiwang.
sahabat yang paksa aku makan ubat.
sahabat yang susah payah buatkan aku bubur.
sahabat yang kuat nangis.
sahabat yang selalu bagi nickname kat orang lain.
sahabat yang samasama usha mamat kacak.
sahabat yang kuat tengok movie macam aku.
sahabat yang sangat manja.
sahabat yang terkadang sangat matang.
sahabat yang terkadang sangat immature.
sahabat yang kuat bersaing.
sahabat yang pandai.
sahabat PA aku.
sahabat yang kuat ingatan.
sahabat yang rajin bekerja.
sahabat yang tak suka buli.
sahabat kuat shopping.
sahabat habeskan duet.
sahabat segalanya dalam hidup aku.
dan aku takkan jumpa sahabat seperti kau di tempat lain.

selamat hari jadi sekali lagi buat sahabatku, INTAN NADIRA


"buat sahabat,
maaf kerana hari ini tiada langsung ucapan hari jadi kepada kau. aku sengaja. dan aku tahu kau terasa. sebab tu kau elak untuk bercakap dengan aku. bukan aku lupa. tetapi aku sengaja. untuk lihat reaksi kau. hehe. maafkan aku sahabat. masakan aku lupa harijadi sahabat baik sendiri. aku sengaja untuk menjadi orang terakhir yang mengucapkan ucapan selamat hari lahir kepada kau. maafkan aku sekali lagi. selamat hari lahir sayang. semoga umur 20 ini membawa seribu erti dan kebahagian dalam hidupmu. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. semoga kita samasama mencapai kejayaan yang cemerlang dalam hidup yang mendatang. insyaallah. aku sayang kau!"





Sunday, October 23, 2011

sahabat








"A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out."






Sunday, October 2, 2011

mother

happy birthday mommy. i love you so much baby. 




p/s: lawa kan mak aku? hadiah coming soon okay ibu. love you again<3

Saturday, September 24, 2011

tolong tengok please





aku kan anak bapak. aku rasa kau orang memang kenal la bapak aku yang aku selalu cerita tu. ala si buncit kesayangan aku tulah. *macamakunifemessangat. muahaha. kat sini bukan aku nak cerita manjamanja tu tapi aku nak promote blog bapak aku tuh. yela yela. dia pun ada jugak kauuu. tak nak kalah. haha. tapi blog dia ni tentang karya seni yang menjadi tunjang hidupnya. bapak aku nak jual hasil lukisan dia kat blog. dia ade jual secara biasa then aku suggest la try jual online. so korang tengoktengok lah ye. tak beli aku tendang korang. *okaytutipuje. lai lai tengok meyh geng!

ni blog dia. klik SINI :)

p/s : follow ah pastu tolong promote kast orang lain sekali boleh tak??? please :P

Friday, September 23, 2011

budak sekolah




budakbudak sekolah sekarang memang suka bunuh diri eh? frust sikit telan ubat berpapanpapan. yang jadi masalahnya kau tak mati. pastu menyusahkan orang. kene cucuk sikit menangis. ini nak mati pulak. haish. pening kepala layan korang. kang aku buat sampai mati betol aku pulak dipersalahkan. sumpah aku geram tengok korang masuk wad. rasa nak pelempang je.menyusahkan betol. sikit sikit nak bunuh diri. tikam jelah kat jantung ke. pancung leher ke. baru mati betol. kan senang. ni tak, makan ubat overdose je. ape barang. tak mati nyelahh. 

p/s : open minded la sikit weyh :P

Friday, September 2, 2011

baru kenal

aku baru kenal dia ni. sebab tengok iklan kat tv. haha. sorry malaysia. sorry azlan iskandar. 




baru tahu dia player squash untuk malaysia. and he's pretty awesome. plus he's hot! haha. majulah sukan untuk negara<3

Thursday, September 1, 2011

eid mubarak dua

hari raya kedua aku bawak tema merah jambu gelap. baju ade loplop lagi. hari ni aku melayan hampir jumlah penumpang bas. haha. itu baru paginya. sebab student daddy datang serentak. mak aih. tak menang tangan layan depa ni. haha. nak dekat 50 orang jugak la. memang tak muat rumah aku sampai kene take turn. tunggu kat luar rumah. dasyat tak? boleh bayang tak macam mana nak layan? laksa habes terus semua. tak dan untuk tetamu sesi tengahhari and petang and malam. aku yang terpaksa keluar beli laksa. nasib baek kuah buat lebih. 


lepas trip tu habes, tak putusputus lagi yang datang. kawan daddy, kawan mommy, kawan aku, kawan iman, and kawan chik pun ada jugak. last trip sampai pukul 10 malam tadi. gila tak gila aku hari ni. penat kott.mommy aku siap masak nasi untuk makan sebab takut laksa tak cukup. 


aku baru nak rehat jap tengahari tu. tetibe kawan aku nak datang pulak. sokay. fine. layan la. pastu kitorang nak gi beraya jugak rumah orang lain. so petang tu aku tak penat melayan tapi penat bergelak ketawa dengan schoolmates lama masa sekolah rendah dulu. yang paling tak tahan diorang semua takut gila tengok aku bawak kereta. katanya macam tengah drift. semua takut pucat lesi muka. bila keluar kereta pakatpakat nak termunath la. tah pape. aku bawak slow je. tapi diorng je overeacted. haha. sorry la kengkawan. 


ni sekitar raya kedua aku. <3




takde kerja 1

takde kerja 2

intan. intan

timer 1

timer 2

raya di rumah ustazah tumilah

muse.aku.yah.ramlah.ecah.fidot


ni je raya aku. simple kan. esok nak pergi bertunang. so, jangan datang raya okayh. haha:)

eid mubarak satu

alhamdulillah kita dah raya dua hari. nak masuk tiga dah pun. sepanjang dua hari ni byk pengalaman menarik aku. selama 21 tahun hidup di muka bumi ni, tahun ni 1st time kott aku pergi sembahyang raya. masa kecik dulu sumpah tak ingat. macam tak pernah pergi. dah la 1st time. kene bersempitsempit pulak tu. sebab masjid dan surau dah penuh gila. plusplus aku tak reti pun sembahyang raya ni. haha. kelakar gila aku ikut pak imam. orang baca subhanallah aku abaca selawat nabi. haha. tak dan nk tanya mak aku. sebab dah terlambat sangat pergi sembahyang raya. jangan nak kutuk aku. aku budak baru belajar okay. next year punya raya aku buat betulbetul. promise!


ohh ye. baju raya family aku tahun ni purple a.k.a sama dengan kebanyakan rakyat malaysia. sumpah. ramai gila pakai baju warna purple. kenape lah mak aku pilih warna ni. anyway, tak kesah pun sama dengan orang lain. janji bukan baju yang sebijik sama. haha. dan raya tahun ni merupakan raya pertama aku drive pergi raya rumah kawankawan semua. yeay. dah ada lesen kan. hahaha. pasal duet raya. alhamdulillah, dapat jugak sikitsikit. dalam seratus lebih je. okay la dari takde langsung.


 ni sekitar raya aku :)




mommy daddy <3


<3 mom


album keluarga 1


album keluarga 2


intan.iman.iranie


abang adik 1


with cousin, teha <3


najwatul fatihah . me . putri qadeeja


cucu mithali


puteri qadeeja again<3


album keluarga 3


abang adik 2


intan . intan
 ni je sekitar raya pertama aku. hehe. banyak sangat gambar yang ada. tapi cukup takat ni je kott :)

Monday, August 29, 2011

meriam vs setan

buat pertama kalinya bila aku tengok match setan ni maen, menang bergaya. tak pernah lagi macam ni. kalau tak, biasanya aku sampai pikir dua tiga kali apesal kalau aku tengok je kalah. kalau tak tengok kompem menang. boleh kira je berapa kali manu ni menang bila aku tengok match die. tapi alhamdulillah. malam ni menang raya kott! terbaiklah manu! tak sia sia bergadoh dengan bapak aku tak nak tengok match ni. yela kang aku tengok kang, kalah pulak. ye dakk? 

aku ucapkan tahniah kepada player feveret aku, wayne rooney yang dah ade rambut sikitsikit. anda terbaik dengan hatrik anda!! dan juga kepada semua player manu yang lain sebab meriahkan raya aku tahun ni dengan gol anda yang 8 tu. hahaha. seronok yang tak terhingga<3 i love you all forever manchester united! love alex ferguson! *tetiba

takziah jugak aku ucapkan kepada arsenal. kali ni tak nak mengutuk arsenal sebab diorang buat yang terbaik dah. plus plus aku kesian gila tengok muka wenger tadi. yela. team yang besar kalah 8-2. mana tak malu kann. manu pun masa kalah ngn barca malu habes, ni kan pulak kalah 8-2. maluuuu. serious kesian gila dengan arsenal. sampai aku jerit jangan lah manu gol lagi. takut bunoh diri pulak arsene wenger tu kang. seram nih. 



p/s : meriam tak meletopp la raya ni. tapi setan pulak yang banyak yang terlepas. ngehngeh. tengs manu bagi hadiah raya tahun ni<3

Sunday, August 28, 2011

ryan higa dan kev jumba

korang pernah tengok video depa tak? aku rasa aku memang lambatt kott taw pasal ni. haha. tah la camne leh tertengok video ni.ohh tadi tengok allkpop. so baru dapat taw pasal depa. jakun kan? tapi aku nak bagitaw la, memang syok habes la tengok video depa. depa ni macam matlutfi ngan anwar hadi la. tapi depa dah lama dah. aku je baru taw., haha. sebagaimana aku dok melayan anwar hadi ngn matlutfi, macam tu la aku layan depa ni :)

 kepada sesape yang taktaw lagi, 
ni ryan higa :)



ni pulak kev jumba


boleh layan video depa kat youtube na. selamat mencuba! <3

Sunday, August 21, 2011

doaku




semoga ayahandaku yang tercinta sembuh dan pulih seperti sediakala. 
semoga kakinya semakin baik dan tak menghalang segala aktivitinya. 
semoga luka pembedahannya tidak semakin teruk. 
semoga tidak berlaku sebarang komplikasi. 
dan 
semoga ayahanda tabah menghadapi segala dugaan Allah SWT. 
insyaallah.





p/s : ya Allah. Kau sembuhkanlah abahku. Kau pulihkanlah kakinya. Kau sembuhkanlah lukanya. janganlah Kau beri dugaan yang terlampau berat padanya ya Allah. hanya Kau yang mampu lakukan apa sahaja. hanya Kau yang maha kuasa ya Allah. aku pohon padamu ya Allah. aminn




Saturday, August 20, 2011

bulan ramadhan 20 hari je ke?



jangan saspen okay. aku taw ramai yang nak bagi makan kaki kat aku. ye taw. aku taw ramadhan 30 hari. paling kurang pun 29 hari. takde nye 20 hari. kan? aku taw jugak hukum agama ni. walaupun tak banyak. hehe. apa yang aku nak ketengahkan ialah aku puasa 20 hari  je penohhh. baru bercadang nak menikmati 10 malam terakhir. malam lailatul qadar tu. tapi macam tak jalan je kan. haha. sebab aku dah sambut raya awall. tidaaakkk! tension betol T_T






Wednesday, August 17, 2011