followers

Friday, November 26, 2010

adikku

hari ini aku dapat satu mesej berbunyi 
" along, tepon angah jap.angah da dapat result" 
malang tidak berbau.aku dah tidur time tuh (tidur tengahari ye) hehe..
so sejurus selepas bangun jer.aku pon terus mendial nombor adik lelaki aku satu satunyer. hehe. ikuti perbualan kami dua beranak beradik: 

aku: hah,ngah dapat bape?
adik:haha..hang ingat angah tak dapat challenge hang ker? abah da gtaw hang dapat dekan.
aku:haha.hang dapat bape? gtaw la.
adik:angah baru check hari ni.angah dapat 3.00. oke la kn?
aku: pergh..oke giler kot. hang da la xpenah jawab soklan fizik addmath sume tuh. cayalah.
adik: haha.taw xpe.lulus semua.dapat 2a,yang laen b and ade 1 c. c untuk subjek ukur2.
aku:congrats la.memang terer la hang.hehe:)

macam tu lah sikit sikit aku cakap ngn adik aku tadi. 
adik aku ni name die iman.muhamad ikhwan iman berumur 18 tahun dan sedang belajar di politeknik kuantan jurusan kejuruteraan awam. sebelum ni die ambil perdagangan.so memang tak penah kot sentuh fizik la.addmath la.

so aku sangat risau bile die gtaw nk exam hari tuh.and lagi satu bile die gtaw die tak dapat jawab addmath. adoi. aku yang jauh ni rase tensen sebab takut die kene repeat paper. die baru je sem satu.oh sangat takut giler doe. haha. macam caring je aku kan? haha. setiap kali exam die akan tepon aku or aku yang tepon die untuk bgtaw yang die takut nak exam n betape susahnyer exam tuh. haha. 

tak sangke orang yang selalu gaduh ngn aku akan jadi rapat camni bile da besar. ermm.tak sangka iman da besar. hehe. tapi aku still tak leh yakin kat die lam buat ape ape pon. hehe.  tapi sekarang aku bangge ngn die. dy sangat hebat. hehe. die da buat macammacam untuk fight aku lam akademik. die mesej aku supaya aku pon dgr result die. die pon nak aku bangge ngn die. nak ibu ngn abah bangge ngn die. die rase tercabar bile aku dapat dekan. tapi sebenarnye die da buat yang terbaek da  lam hidup die sekarang. 
iman,i'm proud of you brother! hehe. congrats sayang! aku harap aku dapat jadi idol die untuk terus berjaya.so aku kene tingkatkan usaha aku dan jadi contoh untuk kedua dua adik aku. aja fighting! hehe:) 

ni la die adik aku iman mase die mulemule masuk poli.hehe:)

4 comments:

  1. nak kenal dgn adik boleh??hahahaha ;)

    ReplyDelete
  2. @tot-tot: boleh jer..mai la dtg umah..haha

    ReplyDelete
  3. @puteri iqa izyan:eh..mane ade..*blushing..haha

    ReplyDelete