followers

Saturday, February 19, 2011

T.R.A.U.M.A

arrrgggghhhh..tension tak bila kite alami benda yang sama dua kali?  uh. gile dasat kot. trauma sampai tak leh bernafas.sumpah sesak nafas.nafas sampai paras hidung dah.tak lama dah tuh. panggg! back to the world okay rara!! kau dalam dunia nyata sekarang okay! OMG! sumpah tadi memang pisang berbuah dua kali taw tak. boleh dapat penyakit gout aku tadi. haish. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ini semua disebabkan oleh mr.lappy aku off tetibe! giler. mau meninggal aku dibuatnya. yang paling tak tahan sekali bukan aku yang bersalah dalam hal sebegini rupa. tengah aku syok layan SB kat pesbuk, tetibe datang hamba Allah ni, eh ye ke ea? dia batchmate aku tapi non muslim la.tinted. dia pergi pulak tutup plug charger aku. demm. terus mati mr.lappy aku. wat de fish betol la. yela. bile aku on mr.lappy mane penah aku on bateri. mesti mau on charger punyer. alahai minachi ni. memang terbeliak mata aku tgk mr.lappy terkulai begitu sahaja. abah!!! sumpah nak nanges dah. muka aku dah bertukar merah pink tahan marah. acececeh bajet putih sangat kan? lalala. aku nak mencarut dah tadi tapi disebabkan petang tadi aku dengar ceramah maulidur rasul ustaz tu berpesan jangan mencarut. okay fine.aku mencarut lam hati je. demm betul la minachi ni.

tgk lappy baru aku je.jgn tgk mende laen!

 oh ye.lupe nak mention.ni mr.lappy baru.tak sampai sebulan lagi kot.hadiah dekan pulak tu.sapa tak naek angin?? mr.lappy dulu pon rosak ini macam.kene panahan pancaran rembatan kejutan sambar dek kilat yang sabung menyabung kat rumah. bila nak on balik. masyaaallah. dah rosak."motherboard dah rosak",kata apek kedai komputer. "kalau lu mau tukar ada dekat beratus ratus. baek lu beli laptop baru je". abah aku pulak membuat hal nya yang tersendiri apabila tidak mahu membelikan laptop untuk aku dah.. hukhuk. "hang beli la sendiri.kumpul duit.pandai pandai la."kata beliau kepadaku..tapi alhamdulillah. dua kali dapat dekan baru terbukak hati bapaku untuk membelikan mr.lappy yang baru!! yeay!!! seronot!! 

tetapi apabila hal sebegini rupa terjadi lagi.bila aku tgk lappy kesayangan aku terkulai begitu saja sekali lagi, hati ku remuk hancur berkecai bagai ditusuk sembilu kasih. bila muka start merah hati terbakar mulalah air mata menyibok nak turun. terus cepat cepat aku pergi ambil tuala, mandi, ambil wudhuk dan solat agar dapat mengawal kemarahan. sebab aku taw,kalau aku marah pon tak guna dah. benda dah jadi. tapi sampai sekarang tak bertegur lagi ngn minachi tuh. dia takut nak masuk and cakap ngn aku.hahaha.. sorry la der. lambat sikit nak baek kalau marah cam ni.tak suka bila harat sendiri rosak or hilang or jahanam.nak nak orang laen yang buat,bukan aku.sumpah mengamuk.  okay. tu je nak cerita sal trauma ni. tapi memang sumpah la. nak gugur jantung aku tadi. 

perasan tak berapa banyak sumpah daa..

p/s: ohh ye.lupa nak cakap. masa tengah mandi tuh, kawan baek aku cuba try and error setelah sejuta kali aku try. alhamdulillah berjaya jugak. kalau tak,cane aku nak update blog kan?? haha. tengs shazatul hajar:) sayang awak!! hehe..

p/s/s: aku pergi berarak maulidur rasul dan dengar ceramah agama plus marhaban (johor kan) yeay! boleh kawen dah!sila lihat gamabr dibawah.ngeee:))

ni mase tunggu nak berarak tadi.:)
p/s/s/s: kisah ayam dan kambing part 2 dah keluar dah. sila bom sini sweet tak? sumpah nak nanges lagi bila tengok video tersebut. dupdapdupdap^_^

2 comments: